16 juni, Drop-in bröllop hos Olle Olsson Hagalund

Fredag 16 juni kl 12-16 öppnar museet upp för drop-in bröllop. Ett unikt tillfälle att gifta sig i en av Solnas mest färgstarka och romantiska kulturmiljöer! Under dagen är muséet endast öppet för brudpar, vittnen och anhöriga. För medföljande barn finns det en kreativ verkstad med bröllopspyssel i Lilla verkstan. I kaféet serveras kaffe, cider och jordgubbar samt kakor.
OM VIGSELN
Solna stads borgerliga vigselförrättare tar emot på plats, ingen förbokning krävs. För att få vigas behövs ett intyg om hindersprövning och ett intyg om vigsel. Dessa båda intyg utfärdas av Skatteverket efter att ni gjort en ansökan hos Skatteverket på telefon 020-567 000 eller via Skatteverket.

Vid vigseln måste två vittnen som fyllt 16 år närvara och som ni som brudpar själva tar med. Både brudpar och vittnen ska ha varsin legitimation. Vigseln utförs med stöd av äktenskapsbalken. Ingen avgift utgår för vigsel eller museibesök.

Vigselceremonin äger rum på bottenvåningen inne i Olle Olsson Hagalund-museet. Paret väljer själva att vigas enligt en kort ceremoni eller om så önskas en längre ceremoni. Vigselceremonin kan utföras på svenska eller på engelska. Makarna får ett minnesbevis från vigseln som skickas hem till makarna efter vigseln. Vigselförrättaren underrättar skattemyndigheten om vigseln. Både vigseln och museibesöket är kostnadsfria.

GLÖM INTE!
Ta med ert intyg om hindersprövning. Ansökan om hindersprövning görs hos Skatteverket på telefon 020-567 000 eller via Skatteverkets hemsida.
Ta med varsin legitimation, det går bra med pass.
Ta med er två vittnen över 16 år som ska närvara vid vigseln.

Övrig information om vigsel i Solna stad finns på solna.se

Praktisk information om Olle Olsson Hagalund-museet finns här

Om du har frågor om vigseln, vänligen kontakta Solna stads kontaktcenter på 08-746 10 00 eller maila kontakt@solna.se