Öppettider och entré

Sommarsäsong 2018: 2 juni – 12 aug. Ordinarie öppettider under vår- och höstsäsong är onsdagar och söndagar kl 12 – 16.
Höstsäsong 2018: 15 aug-11 november. Säsongsöppning 31 mars 2019.
Ordinarie entré: 50 kr.
Pensionär/studerande: 40 kr.
Under 19 år: Fritt inträde. Fri entré för lärare och pedagoger med barngrupper, ledsagare samt lärarledda grupper inom vuxenundervisning.
Endast kontant betalning och swish.

 

Kafé och museishop

Kaffe, te och saft med småkakor, baklava och bullar serveras i Olle Olssons kök. Vid soligt väder dukar vi upp på gården med utemöbler. I den lilla museishopen finns ett urval vykort, affischer, tygpåsar och kataloger till försäljning. Vi tar tyvärr inte kort. Det går bra att betala med kontanter och swish.

 

Verkstäder

Hagalunds keramikverkstad är en drop-in verkstad för dig som vill arbeta i lergods, oavsett förkunskaper. Barn är välkomna i sällskap med vuxen. Det finns handledare på plats. Keramikverkstaden ligger i gårdshuset och har öppet måndagar kl 18-21, tisdagar kl 12-21, onsdagar kl 12-21, torsdagar kl 18-21. Du betalar för det material du använder samt en besöksavgift –  100 kr/dag eller 1000 kr/termin. OBS! Sommarstängt 15 juni-13 aug 2018.

 

Lilla verkstan är museets skapande verkstad för barn. Här kan du måla och skapa med inspiration från Olle Olsson Hagalund när museet är öppet. Du arbetar på egen hand. Ingår i museets entré.

 

Cykelköket Solna är en gör-det-själv verkstad där du kan laga din cykel och förkovra dig i cykelkunskap. Cykelköket håller till i Villa Odin, Spetsgatan 4. Info om öppettider och priser: www.cykelkoketsolna.se

 

Läderverkstan, här kan du prova på läderhantverk under handledning. Läderverkstans ordinarie öppettider med handledning är torsdagar 18-21. Stängt röda dagar samt sommartid. Du betalar för det material du använder samt en besöksavgift – 100 kr/dag eller 1000 kr/termin.

 

Tillgänglighet

Huset som är byggt på slutet av 1800-talet är till viss del tillgängligt för rörelsehindrade. Det finns inga hindrande trösklar på bottenvåningen. Ingång via gården om du kommer med rullstol eller barnvagn. Det finns tyvärr ingen tillgänglighetsanpassad toalett eller hiss till övervåningen. Inga djur är välkomna i museet förutom led- och signalhundar. Det finns levande blommor och växter i hela museet.

Hitta hit

Adress: Spetsgatan 2, 169 64 Solna. Från Hagalund C, ta in på Furugatan vid Hagalundsgatan 50. Gamla Hagalund är ett bevarat kvarter med trävillor som ligger mellan Norra begravningsplatsen och de höga blå husen. Hagalunds vattentorn är ett bra landmärke att ta sikte på om du promenerar från Solna C. Det finns gott om parkering på Hagalundsgatan.

 

Kollektivtrafik

Buss 515 till station Kolonnvägen från Odenplan
Buss 513 till station Sunnangården från T-bana Solna Centrum
T-Bana Solna Centrum, ca 15 min promenad
Pendeltåg till Solna station, ca 15 min promenad

 

Kontakt

Telefon: 08-83 97 44 (under öppettider)
E-post: info@olleolssonhagalund.se

 

Nedladdningsbar karta

kollektivtrafik

 

Nedladdningsbar besöksguide

besöksguide