17/9 Artist talk med Sanna Samuelsson

Möt Solna stads kulturstipendiater 2017

Sanna Samuelsson är frilansjournalist och chefredaktör på den feministiska tidningen Bang, boende i Solna. I år tilldelades hon Solna stads kulturstipendium. 

Hör henne berätta mer om sitt journalistiska arbete där hon med det experimentella skrivandet som utgångspunkt utforskar samtiden. Och där hon med med ett omfattande engagemang för ett jämlikt samhälle belyser konstnärer, kvinnor, queer-och transpersoner. 

Vi får även veta lite om planerna på att skriva en essäistisk biograf över musikern och låtskrivaren Kai Gullmar (1905-1982), en relativt öppen lesbisk, queer och gränsöverskridande artist och låtskrivare i 1930-,40-, och 50-talets Sverige, under en tid när homosexualitet var förbjudet enligt lag.

Kai Gullmars musik kan höras i en lång rad filmkomedier från 1940- och 1950-talen. Hennes musik förekommer i över 40 filmer och hon hade även filmroller mellan 1949-1961. Om någon har jobbat ihop med Kai Gullmar under den här tiden eller på något annat sätt haft kontakt med henne får du gärna ta kontakt med Sanna efter samtalet. Likadant om du har rört dig i gaymiljöer eller har erfarenheter av att vara gay under 1940 och 50-talet.

Detta artist talk är en del av en samtalsserie där du får möta Solnas kulturstipendiater 2017.

Söndag 17 september kl 14, Olle Olsson Hagalund-museet