Borgens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Regementsgatan 23, 170 66 Solna
Kommunal
Visa karta

Borgens förskola

Vår förskola ligger i Frösunda med närhet till naturområden som Överjärva gård och Hagaparken. Förskolan har även närhet till parker och idrottsanläggningar. Vi värderar vi trygghet, trivsel och lärande högt och alla ska känna sig sedda och inkluderade.

Den 9 oktober klockan 15.00 är det visning av Borgens förskola.

Välkommen!

Om oss

Borgens förskola består av fyra avdelningar. Barngrupperna är delvis åldersindelade för att underlätta och anpassa miljö och verksamhet. Förskolan har tillgång till två gårdar med olika utmaningar för barnen. Avdelningarna har ett nära samarbete även mellan de två byggnaderna. 

Vi arbetar utifrån ett språkinriktat arbetssätt där vi prioriterar och lyfter fram högläsning, sagor samt utgår ifrån arbetsmaterialet "Före Bornholmsmodellen". Vi arbetar också tematiskt för att skapa en gemenskap på förskolan och för att säkerställa läroplanens mål.

Flertalet pedagoger på förskolan är utbildade i ABC - Alla barn i centrum. Vårt mål är att med goda relationer utveckla och tillsammans med vårdnadshavare skapa trygga barn.

Borgens förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med förskolorna Kullen, Udden, Juvelen, Lyckoklövern, Fjorden, Rudviken och Thor, samt Mittpunktens öppna förskola, Solens öppna förskola och Månens öppna förskola. Inom förskoleområdet arbetar vi för en kontinuerlig utveckling av våra verksamheter och vår vision är att skapa förutsättningar så att alla barn kan nå sin fulla potential.

Kontaktinformation

Borgens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Enhörningen
072-583 11 88

Sagotornet
08-746 11 90

Skattkammaren
08-746 11 91

Spöket
08-746 11 92

Karta

Senast uppdaterad