Fjordens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Viktoriagatan 9, 169 69 Solna
Kommunal
Visa karta

Fjordens förskola

Vår förskola ligger i Hagalund på gränsen till Haga Norra, på gångavstånd finns möjlighet att använda sig av buss, spårvagn, tunnelbana och pendeltåg för vidare resa till eller från sitt arbete. Vi använder oss av vår närmiljö såsom Hagaparken och Kulturskolan samtidigt som vi har en stor och inbjudande gård som används dagligen.

Om oss

På förskolan finns tre barngrupper; Blå Drake för våra yngsta barn, Grön Drake för våra mellan barn och Ekorren för våra äldsta barn. Hos oss utmanas våra smaklökar av vår kock som både bakar och lagar mat från grunden.

Leken, lärandet och undervisningen planeras utifrån barnens egna intressen och erfarenheter. Vårt mål är att få trygga, harmoniska barngrupper genom att stärka det enskilda barnets utveckling, empati och medkänsla i det sociala samspelet mellan barn och barn, barn och vuxna.

Barnens utveckling dokumenteras på olika sätt för att få syn på lärprocesser och för att kunna utveckla det pedagogiska arbetet. Vi utgår från traditionell förskolepedagogik och vi följer förskolans läroplan och andra styrdokument. Vi har organiserat verksamheten så att alla barn har möjlighet att delta i olika projekt. På vårterminen bjuds vårdnadshavare in till vernissage där barnens arbete under läsåret visas av stolta barn och engagerade pedagoger.

Genom ett demokratiskt arbetssätt ökar vi möjligheterna för barnen att kommunicera med varandra och undersöka tillsammans. Pedagoger hjälper bland annat barnen med diskussioner och argumentation, därigenom ges barnen möjlighet att utveckla ett utforskande förhållningssätt och att fördjupa sig i projekt. Vi vill att barn ska ha tilltro till att deras egna teorier är intressanta.

Fjordens förskola på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontaktinformation

Fjordens förskola

Rektor

Åsa Graveleij
asa.graveleij@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Winqvist
sofie.winqvist@solna.se

08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Barngrupper

Blå drake
08-746 16 16

Ekorren
08-746 16 21

Grön drake
08-746 16 17

Karta

Senast uppdaterad