Specialvisning: Himlen är fejk

Missa inte projektet ”Himlen är fejk” av Zafire Vrba i Olle Olsson Hagalund-museet. Filmen är en koreografisk skildring som utgår från minnen och vittnesmål från generationerna som bott och bor i Hagalund i Solna. Filmen bygger på den installation som Zafire Vrba skapade under hösten 2016 i Gamla Hagalund om minnen, samtid och människors berättelser.

Det är även möjligt för enskilda grupper att boka en specialvisning med Zafire Vrba. Under specialvisningen berättar Zafire om de visningar som var en del av installationen Himlen är fejk. Gästvisare var bland andra Lena Olsson-Petrén, dotter till Olle Olsson Hagalund och grundare av museet samt Jon Hulander, etnolog på Stockholms läns museum som skrivit rapporten ”En ö i Solna – Uppväxtberättelser från Hagalund”. Även Maryam Fanni och Elof Hellström från Söderorts Institut för Andra Visioner och Rebecka Walan, konstpedagog från Stockholms läns museum medverkade. Skicka gärna en intresseanmälan för mer information om specialvisning till zafire.vrba@gmail.com.

Filmen Himlen  är fejk är skapad av Zafire Vrba med Salad Hilowle som regissör och Giorgos Chloros som filmfotograf. Filmen är 16 minuter lång och på svenska utan undertexter. Filmen visas i Hagalundsrummet i Olle Olsson Hagalund-museet där även arkivbilder och Kent Fernströms modell över Gamla Hagalund visas.