Gör en insats som arbets­givare

Solna stad söker alltid företag och arbetsgivare som vill göra en insats och göra skillnad för Solnabor, till exempel genom att erbjuda praktikplatser eller sommarjobb.

Vill du göra skillnad?

Vi söker företag i alla branscher som vill erbjuda praktikplats eller sommarjobbsplatser. Ditt engagemang kan göra stor skillnad och ger en ingång till arbetslivet.

För dig som arbetsgivare är det en chans att lära känna möjliga framtida medarbetare. Genom samarbetet med oss får din verksamhet också ett värdefullt kontaktnät för framtiden.

Ta emot en sommarjobbare Visa Dölj

Solna stad vill ge ännu fler ungdomar möjligheten till sommarjobb och här hoppas vi på dig som företagare i Solna. Ta chansen och anställ en eller flera ungdomar i sommar. Du gör en viktig samhällsinsats, bidrar till att ungdomar får en fot in på arbetsmarknaden och en inblick i framtiden.

För dig som arbetsgivare är det en chans att lära känna nya medarbetare. Förra året fick 38% av ungdomarna erbjudande om extrajobb efter sin sommarjobbsperiod och företagen var mycket nöjda. Genom samarbetet med oss får din verksamhet också ett värdefullt kontaktnät för framtiden.

Vi ordnar det praktiska

För att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig, tar vi hand om allt arbete kopplat till rekryteringsprocessen. Du tar vid först när det är dags för ungdomarna att påbörja sitt sommarjobb.

Sommarjobben ger ungdomar inblick i arbetslivet. Ett sommarjobb ger också en meningsfull sysselsättning under lovet och en egen inkomst. Erfarenheten från sommarjobben underlättar för ungdomar att söka och få arbete i framtiden.

Vi vill att du som arbetsgivare:

  • har F-skattsedel.
  • erbjuder lämpliga arbetsuppgifter.
  • avsätter minst en timme till introduktion under första dagen.
  • utser en handledare till sommarjobbaren. 
  • har ett avslutningssamtal och gör en summering när sommarjobbet är slut, tillsammans med sommarjobbaren. 
  • ger sommarjobbaren ett arbetsntyg efter avslutad period.

Praktisk information

Ungdomar som kan söka och erbjudas sommarjobb 2023 är födda 2005 och 2006 och är folkbokförda i Solna.

Arbetsveckorna är indelade i perioder:

  • Vecka 25-26
  • Vecka 27-28
  • Vecka 29-30
  • Vecka 31-32

Ungdomarna arbetar 6 timmar/dag exklusive rast.

Kan ditt företag erbjuda jobb?

Om ditt företag kan erbjuda en eller flera ungdomar i Solna ett meningsfullt sommarjobb, är du varmt välkommen att kontakta oss via epost: sommarjobb@solna.se

Ta emot en praktikant Visa Dölj

En praktikplats ger en unik möjlighet att lära känna en arbetsgivare, knyta kontakter och få tillfälle att visa upp sig och sin kompetens.

För dig som arbetsgivare är det en chans att lära känna potentiella framtida arbetstagare.

Kan ditt företag erbjuda praktikplats? Mejla till: ama@solna.se

Kontakta oss

Senast uppdaterad