Dax för Skapande skola – åk 5 i Solna

Nu är det möjligt igen! Alla elever i årskurs 5 i Solnas skolor bjuds in att delta i ett Skapande skola-projekt i samarbete med Den Pedagogiska designbyrån och Olle Olsson Hagalund-museet. Det är helt kostnadsfritt för Solnas skolor att delta!

För eleverna blir det först en introduktion till Olle Olsson Hagalunds färgstarka konst som presenteras av museipedagog Nina Nykvist i en introduktionsfilm, ca 20 min, som visas på skolan, se nedan länk. Därefter skapar alla elever en egen animerad film tillsammans med filmpedagoger som kommer till skolan. De två filmpedagogerna kommer till ert klassrum när ni lärare bokar in dem!

Följande dagar är möjliga att boka:
19, 20, 21, 26, 27, 28 oktober
9, 10, 11, 16, 17, 18, 23, 24, 30 november
1, 2 december.

En dag per deltagande klass- först till kvarn! Obs! Endast möjligt att boka för klasser i årskurs 5 i Solna. Boka senast 13 september. Bokning: info@denpedagogiskadesignbyran.se – uppge önskemål om dag samt vilken skola och antal elever.
En lärarhandledning skickas ut i samband med bokning samt mer information om upplägg. Inga förberedelser krävs av skolan.

Alla klasser är varmt välkomna att besöka Olle Olsson Hagalund-museet både innan och efter animationsarbetet. Boka en konstvisning med Nina Nykvist. Upptäck det lilla turkosa museet i hjärtat av Solna!
Museibesök inklusive visning ca 1 timme (2 x halvklass)
Bokning: Nina.nykvist@solna.se
Det är alltid gratis för skolor i Solna att besöka museet, se vägbeskrivning här. Välkomna!