Solna Sport och Lek

Solna Sport & Lek ger dig möjligheten att utan kostnad låna utrustning för en rad fritids- och idrottsaktiviteter.

Solna Sport & Lek är under utveckling och målet är att vi ska erbjuda ett ännu bredare sortiment för utlåning och att vi kan medverka till återbruk av exempelvis urvuxna leksaker.

Ett viktigt syfte med Solna Sport & Lek är att uppmuntra till fysisk aktivitet för barn och unga. Verksamheten är kostnadsfri för att fritidsaktiviteterna ska bli tillgängliga för alla.

Prova på aktiviteter och låna utrustning – året om

Vår bas för Solna Sport & Lek är Skytteholmsparken. Här är det möjligt att låna saker året om, även om sommarhalvåret är det mest intensiva.

Så lånar du utrustning

Utrustning kan inte bokas i förväg utan lånas direkt under verksamhetens öppettider, undantaget kanoter. Med reservation för ändringar. Pant kan förekomma för viss utrustning. Normalt lånas enklare lekartiklar över dagen, men efter överenskommelse går det att låna våra saker i upp till en vecka.

Vad kan man låna?

Sport & Lek har initialt varit inriktat på lekartiklar, såsom bollar, spel, trehjulingar, trampbilar etc. Vårt mål är att succesivt utveckla sortimentet. Sommaren 2023 går det även att låna tält, stormkök, liggunderlag och sovsäckar. Till vintern 2023/2024 kommer vi att erbjuda vinterleksaker såsom skridskor, snowracer, pjäxor med mera.

Hjälp oss att återbruka

Har du leksaker som står hemma och samlar damm och aldrig används? Nu kan du lämna in dem för återbruk till Solna Sport & Lek. Lämna in dem till Skytteholmsparken under våra öppettider.

Öppettider hösten 2023

Gäller vecka 34 - Vecka 39 (21 augusti - 1 oktober)

  • Måndag-fredag efter överenskommelse om utlåning av friluftsartiklar med mera, kontakta 072-452 81 63
  • Lördag-söndag 12-17

Adress: Nybodagatan 9 (stugan vid plaskdammen inne i parken)

Sport och Lek Vinter

Med premiär preliminärt helgen första advent (25-26 november) öppnar vi vår extra välsorterade utlåning av vinterleksaker. 

Vi kommer att ha skridskor, hjälmar, pulkor, snowracers, skidor, åkmadrasser, stjärtlappar mm.

Mer information kommer under hösten! 

Hur kan vi utveckla Solna Sport och Lek?

Solna Sport och Lek är under ständig utveckling. Vi tar gärna emot dina önskemål och idéer om innehåll, aktiviteter och utrustning.

Hör av dig till Fritid och Förening vid förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid.

Skicka e-post till: bokningen@solna.se märkt med ämne: Sport och Lek.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad